Friday, May 19, 2006

Dubai 2006...Jalan dan Shopping - Part 4

lepas hari akhir kat event, kami terus lajak konon nak ke Burj Al Arab la tapi hehe kena bayar la kalau nak masuk so kalau dh camgitu tak payah ler dan en boss pulak lapar pulak..we end up jalan2 dalam Souk Madinat dan dinner kat situ jer..

No automatic alt text available.
berlatar belakang Burj Al Arab
No automatic alt text available.
not bad jugak kan SSL ambil pic ni

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

Dan grand finale kami nak shopping dan ofcourse la ke Phulwani yang memang terkenal sebab ramai orang Malaysia shopping sini dan memang tumpuan sesiapa yang suka dengan tekstil.  Pergi dengan semangat tapi tutup lagi sebab hari Jumaat kan..so lepak jer la depan kedai sementara dia nak buka..hehe

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

Selain membeli kat sini kain ela, SSL pergi beli abaya ada la beberapa pasang..abaya mmg wajib dibeli okay..;D

Monday, May 15, 2006

Dubai 2006..thrill at Desert Safari - Part 3

Getting off my feet to Taif by water taxi and later by noon will try the Desert Safari for first time...its Friday so all shops are closed here..

heading to jetty for water taxi

interesting rite?
mummy to be with camel touch hehe

sunset at the desert

belly dance during BBQ dinner


After the dinner and gelek2 by not Emirati belly dancer....back thru the desert and to hotel. Tired and sleepy..zzzz


Sunday, May 14, 2006

Dubai 2006...window shopping at Ibn Batuta - Part 2

Special thanks to a dear friend Aslam for taking me here and there to get the perfume..take me for lunch then to let me enjoying the beautiful Ibn Batuta..so impressed so spectacular and awesome piece of mall with 7 theme - Tunisia, Egypt, Persia, India, China and Andalusia.  So just prepare your $$ here for shopping and walk through any of these theme area for shopping..

Unable to be long here as I need to enjoy my Desert Safari and belly dance later

Here some of the photos for sharing..enjoy! but sorry not in order lah..

More info click HERE

preggy mommy wanna post too!

Egypt court




out of the China theme shopping sector
Of course I will come again to enjoy the ceiling like 1 of my client who enjoying it so much..hehe

Monday, May 08, 2006

Dubai 2006..Jejak kali pertama ke Dubai

First time nak ke Dubai me mcm2 rasa dah nii...ish ahh..uhh.  Nasib baik en hubby bagi lepas pergi..dan maka bertolak la ke KLIA ditemani anak2 dan suami serta pembantu khas hehe my mother in law yang sudi datang dari Kedah untuk bantu anak kesayangan dia..Alhamdulillah

Setelah dihitung..ditolak..dibahagi final decision ke sana dari 02 Mei hingga ke 05 Mei 2006 jer..pergi la sorang2 pastu baru la boss lady akan turun...berdebar2 jugak rasa..nasib baik la baby dalam perut ni baik je dan tak bagi masalah..Alhamdulillah

Nanti kalau ada kelapangan..SSL akan cerita lagi ..harap ada la masa nak menulis kan.. ^^

No automatic alt text available.




kat ofis Etisalat..kena beli simcard kalau tak camner nak guna hp kan
No automatic alt text available.
heee pelik rasa tgk depa ni lepak camgitu kan..dh la panas cuaca tu
No automatic alt text available.


No automatic alt text available.





sri lankan airlines cultural show


mak tak kuasa menjual nyahhh ngeee

my bestie kat Dubai nii...Azhar dan Cheah yg sangat helpful bila tau SSL ni pregnant

me and Samira yang drive all the way from Oman

tak ramai kot yg tau SSL ni pregnant..hehe

Malaysian nite yg ado adooo


chubbynyer cheq yg tgh preggy nii







with Capt Yaarub Abbas