Monday, December 13, 2010

Mak sakit balik!!

Subuh tadi tetiba jer ada call masuk.  Memang kalau ada call masuk jer mesti terfikir kot2 Abah akan call..mmg yer pun sebab Mak sakit...aduhhh..hati berdoa supaya nothing bad or worst but as per Abah, Mak tak boleh tidur sampai ke siang..Kesian sungguh tapi biasa ler penyakit orang tua2.  Mak pun dah berusia kurang 10tahun dari Abah dan Abah pun dah berusia 84 tahun.  Risau mmg risau sangat kat mereka maklumlah aku pun still owing Mak Abah..heehehe.  Semoga mereka diberi kesihatan sangat2 and takut if something happen I m gonna miss them soooo much.  Ya Allah, ku mohon semoga mereka sihat2 lagi kerana aku tak sanggup menghadapi hari2 tanpa mereka.  Aminn.  Abah tried to call Adik x dapat2 dan aku pun sama call Adik n Zeti...sampai habis ringing tone mereka x sedar.  Kot2 atas perut ka..hahaha

Lastly Adik call me about 0644 and told him and he said he will go straight to Abah's place.  Earlier call Abah kot2 nak antar ke HKL tapi Abah kata nak gi Dr Guna then if Dr cakap perlu warded then mintak surat untuk ke HKL.

Lepas siap masak untuk anak2 yang tinggal, aku and Kak Chik pun gerak ke sana dan at that time Kak Lang, Bang Zul, Kak Ndak, Adik dah ada kat sana.  Jadi get them nasi lemak sebagai breakfast jer la.  When arrive, nampak Mak tengah duduk, lega rasanya but dia masih menanggung sakit.  We had breakfast and at then Adik balik nak antar Zeti ke ofis and come back with the kids before sending Mak to Dr Guna with Abah.  

I then message Ima to open the office coz kunci Ain ada pada aku tapi Ima msg dia mintak tambah cuti sebab masih kat Penang.  Si Akim pulak message nak EL sebab nak hantar wife to klinik..ish ish ish..macam2.  Anyhow mintak Akim to open the office sebab camner Ain nak masuk but bila dapat message Ain dia kat luar lagi at 0940 aku pun gegas lagi ke office.  Akim pulak sampai about 10mins after that..haruuuu

Anyway, happy gak to office coz yesterday dah bawak shelf dari rumah untuk letak files.  Kira dah cantik dan kemas arr ofis..hehehhe.  Sebenarnya dah x de mood bila masuk ofis lewat nihhhh.

Apa2 pun kena masuk gak sebab Bg Yong sibuk nak ke Pangkor Island lepas exam so kena gak ler buat dan  Azmel Othman nak jumpa..seperti biasa kat Wahab's la. Hehehehe

Warghhhhh...ofis banyak semut da sebab rasanya ceiling tu lembab sebab hari tu hujan serap ke dinding..warghhhh.

Ishhhh banyak kerja nak buat daa..Apa2 pun semoga Mak dan Abah sihat sentiasa. 
 I love you Mak dan Abah..
.every day, every moment, every time I think of both of you!