Saturday, July 30, 2016

Terlewat bangun la pulak..

Pagi semalam sedar2 jer tengok waktu kat handphone dah 0630 arrr..ahhhh...kelamkabut la bangun kejutkan the girls...nasib baik la anak2 semua mudah la nak bangun pagi kalau tak haaaa ada yg cuti peristiwa kan..nasib baik hari Jumaat kan


Since dah lewat so cheq pun offer antar  Pumpkinpie dengan Sweetpie ke sekolah yg sepelaung je tu and Ayong otw ke ofis antar cik Applepie kat SRK dan balik terus prepare masakan gulai ayam dengan kentang yg sedap...hehe puji diri kannsss kekeke



Balik petang tadi spt biasa singgah rumah mak jemput Applepie..sementara tunggu siApplepie naik dr taman permainan, buat ler apa yg patut..lipat baju..sapu sampah sbb abah dan mak kan tak sihat dan umur pun tu umur bonus kan. Abah tahun ni dah 92 tahun dan mak pulak dah 82 tahun semalam.  So had quality time la jugak borak dengan mak sbb dekat sejam kat rumah tu..selalu kejap jer sbb nak rush balik rumah tp hari ni Jumaat, hari siApplepie boleh main kat playground dan nothing to rush kan..

Bila Applepie naik jer dah bersiap balik ler...dengan mood lapar la nak makan gulai ayam dengan roti haha.  Seperti biasa cik applepie ni mmg penglipurlara yang mmg menghiburkan sepanjang jalan balik rumah..gini citenyaa  dengan intro "Tau tak?" hehehe



Cerita 1 : " Ummi tahu tak Acha tak pergi sekolah hari apa?" "Salah la yg Ummi tulis kat surat tu jd Acha pun padam pastu tulis tarikh 22 Julai dengan 28 Julai baru Acha bagi teacher"

Cerita 2 : "Ummi tau tak pagi tadi waktu Ayong antar Acha...Ummi tau kan dekat dengan tadika tepi jalan lepas Jusco tu kann...motor Ayong habis minyak"..hah terlopong mulut Ummi dengar..."nasib baik ada abang tu lalu tanya kenapa? "Ayong cakap minyak habis jadi abang tu pun tolong la tolak motor" "pastu Ayong sampai stesen minyak pulak Ayong tak cukup duit jd Acha pun bagi la tambah RM2 bila Ayong ambik duit kat mesin ATM Ayong bagi Acha RM5 dengan sekotak air milo" wahh untung kan!

Cerita 3 : " Ummi tau tak kawan Acha tu dapat Iphone5s" erkkk Ummi terkesima budak sekolah rendah sibuk dgn Iphone nii. Hoyeee dah sampai rumah so nanti ada la sambungan kan cerita dari cik tau tak nii...
tau tak? hahaha

Selamat berhujung minggu semua!