Monday, October 24, 2016

ehh...tak sangka menang tiket penerbangan ke Korea

Assalammualaikum wbt

Dah berapa hari dah kot nak menulis...dh jadi pekasam sbb tak dipost walau ayat2 dah ditaip.. dipadam.. ditaip ▂≦ pasal event Salam Korea Dinner pada Selasa 18 haribulan hari tu..teruja masih terasa keke...tu yang buat wordless wednesday Imagine Korea

Kali ini event ni bukan table talk atau sesi buyer meet seller tapi untuk menghargai para agensi yang giat promote Korea dan semua pasal Korea la..KPop..KBeauty bagaiii.  Macam biasa sesi gini la Umi akan jumpa player2 yang hebat dan yang byk pengalaman..banyak berjalan..banyak sales! ni part yang Umi mmg respect aka sikit ada rasa envy..so untuk event ni Umi bawak cik Nur Iman jadi peneman..mana la tau kot2 boleh menang Ipad lagi..hehe.

Sesampai tu lepas buat pendaftaran, ada sesi bergambar..pastu bolehla jamah cookies dan kopi sesambil pot pet dengan kawan sepejuangan..lepas tu terus masuk ke ballroom untuk acara seterusnya..Almaklumlah bila acara rasmi macam ni kena tunggu ucapan panjang lebar dari Duta Korea ke Malaysia..Dr. Yu Hyun-seok..kemudian DG Tourism Malaysia Dato Mirza Mohammad Taiyab..President Matta Malaysia Datuk Hj Hamzah Rahmat dan paling istimewa duta KBeauty sicantik Amber Chia dan hero Malaya Shaheizy Sam yang kacak bergaya dengan baju melayu..dah mmg tema pun pakaian tradisional tapi ada jugak jemputan yg tak reti bahasa ke tak faham..guna baju korporat hisshh..

Lepas ucapan selesai, terus diumum 3 pemenang bertuah yang dapat KBeauty..huissh kalau Umi dapat mesti mulus kulit kan hehe..pastu acara makan la pulak.  Dekat pertengahan kitaorg tengah mengenjoy makanan diumum pulak 3 pemenang bertuah..kiranya meja yg Umi duduk ni bertuah la sbb 2 pemenang dari kawan semeja Umi..maka lauk course ke 2 dan waktu main course dihidang dicabut pulak utk 3 pemenang seterusnya..sebelum tu dah cakap dgn anak..kita lepas main course kita balik sebab kesian applepie kat rumah mak sesorang..tetiba Rya Yahya si emcee tu umum pemenang hadiah tiket penerbang pergi balik ke Korea dari Vietnam Airlines...sapa lagi pemenang bertuah tu...Umi la..yahooo..ya bedabedooooo..ehh betul ke ehh mimpi ke...hehe memang la Umi menang..syukur Alhamdulillah. Btw tiket untuk 2 orang okay...2 orang haha. Lupa nak ambil photo sebab gelabah tp nanti nak kena mintak kat diorg yang guna cameramen professional.. terima kasih Vietnam Airlines..

Bila dh menang tu excited bukan main lagi la kan..dah naik pentas ambil hadiah..tup tup Kak Yang pulak msg soh Sam buatkan vid utk wish dia yg akan duduki exam dan utk Kak cik yg akan duduki SPM..gelabah punya kes jd lupa nak bagi Sam guna cik Oppo ni...mana taknya...jantung dok duk dak duk dak lagi...

bergambar dgn best buddy Lewis..dia tu ambil feel la tuu ---\\(˙<>˙)/---


Sebetulnya memang Korea event ni memang my lucky pot la kiranya dgn Umi sebab hari tu bawak Kak Yang ke event Korea tu dia menang Ipad mini baca SINI



door gift waktu pendaftaran

door gift dari secretariat
 
Menu course by course..
skodeng kat meja sebelah..wahhh hero Polis Evo tuu

cer tengok tinggi tumit kastu Amber tuu..

Duta Korea tengah bagi ucapan panjang lebar tp dalam bahasa Korea..hebat kan depa ni tak risau pulak tu sbb tak boleh berbahasa Inggeris...

sesi bertukar cenderamata ler
  
dengan Farah ')
 
sos dia tak sedap..huhu
   
sorry ek...not my taste ler..ke sbb dh kenyang kan..^__^

segak kan Sam dengan baju melayu..
 
fashion show busana dari Korea..mmg cantik tp kalau la Umi pakai mmg sah tenggelam..haha