Tuesday, February 28, 2017

Jatuh cinta dengan mee tarik Ramen Kungfu

Assalammualaikum wbt

Wachaaaa! Akhirnya dapat juga jumpa gambar yang disnap masa lunch tempohari..huihh dah dekat sebulan tu baru buat posting.

Sebenarnya ni bukan kali pertama Umi makan mee tarik rasanya dah kali ke4 kot, pertama nak pergi dengan family tapi terawal...kedai ni buka jam 11 pagi dan kami sampai jam 1015..banyakkkk awal kan dan mmg dhubby bukan suka nak tunggu dan Umi pulak tak la mintak tunggu takut kedai tu tak buka..kang betul tak buka kan naya tu lebih2 lagi kalau anak2 lapar lagi la dhubby tu tak keruan...so hasrat tak terlaksana ;p

Jadi pada 02 Jan masa day trip ke Berjaya Hills tu dah cakap kat adik ipar yang kita lunch kat sini dan mujur depa anak beranak setuju...hoyeeee

Kali kedua dapat pergi dengan family..KLIK SINI dan diaorang pun suka..kata hati "boleh bawak lagi"


Seriously memang Umi recommend sangat mee tarik dekat KL Sentral kat kedai Warisan Asli tu dan air teh dia tu yang memang terbaik dan tu la kali pertama makan mee tarik dengan beria2 sampai ada sekali tu mintak budak ofis tolong belikan air teh tu..klik SINI

Okay ni la apa yang kami makan dan antara menu ni kita boleh pilih nak yang ayam, daging atau kambing..so ikut citarasa sendiri la ya sebab memang sedap dan Umi tengah menghitung syiling ni nak pergi lagi..

 Xianjiang dumpling noodle yang sedap dan bila makan tu sambil kunyah dumpling dia yang memang buat kita terkesima gitu..sebenarnya ni la pilihan Umi

 Hand pulled noodle with lamb pilihan Kak Cik

 ni lah dumpling..kami pilih dumpling ayam dan rasanya memang terbaik sebab tu kami pesan bukan sepinggan tapi 2 pinggan..kunyah-kunyah telan hehe

 Fried hand pulled noodle dengan ayam pilihan Angah denga sapa tah..lupa daaa

 Lamb noodle soup (lamb) pilihan sister in law dengan dhubby
 
 perut dah kekenyangan sebab tu muka semua ada senyumm.  Sebab ni memang time orang makan lagi pulak tu kan cuti, jadi memang ramai la tu yang dak Myea dengan si Ain duduk meja berasingan dari kami



okay last sekali Umi belanja tengok menu dia..jangan fenin-fenin kepala la sebab kat atas sanun tu Umi anak beranak dengan ipar duai dah pilih. Pasal air minuman tu tak payah la kot Umi ceritakan sebab minuman situ memang ada kat kedai lain pun okay

Restoran Kungfu Ramen

Dibuka setiap hari dari jam 11 pagi hingga 9 malam
12, Lorong Selangor, Taman Melawati, Ampang, Selangor 53100