Bahan-bahan
1 ikat sayur kailan
2 keping ikan tenggiri jeruk
2 biji bawang merah
3 ulas bawang putih
1 tangkai cili merah, dihiris
5 tangkai cili api, diketuk
1 camca besar sos tiram
1 mangkuk air
Cara Penyediaan
- Bersihkan kailan, asingkan tangkai dan daun. Kerat daun dan hiris nipis batang kailan
- Ikan masin, dicuci dan dipotong dadu kecil dan ketepikan
- Panaskan minyak dalam kuali, goreng ikan masin hingga garing
- Tambahkan bawang merah, bawang putih dan cili api yang diketuk. Kacau rata dan tuang sos tiram. Kacau
- Masukkan air dan batang sayur kailan, kacau dan bila batang nampak lembut, masukkan daun. Kacau dan masak hingga layu. Tutup api
Nota :
Tak perlu letak garam kalau guna sos tiram tapi kalau anda suka lebih masih, tiada masalah untuk masukkan garam dan serbuk perasa.
0 Ulasan