Thursday, April 27, 2017

Jalan-Jalan ke Mitsui Outlet Park Sepang

Assalammualaikum wbt

Sungguh Umi berasa beruntungnya bila anak² dah semakin membesar dan boleh diharap untuk membantu Umi ni..mungkin ada yang dah dahulu lalui dan dah punya cucu² ehhh bukan cerita pasal Umi nak bermenantu keke. Alkisah hari Sabtu yg lepas D'hubby bertugas diluar daerah dan Umi dibantu anak² bujang yang dah semakin dewasa ehh dah boleh kahwin dah sebenarnya haha.
Pagi Sabtu Angah Ammar temani Umi ke Pasar Keramat kemudian singgah ke rumah abah dan mak untuk hantar kuih dan lauk untuk makan tengahhari sebab Umi cuti memasak sebabnya petang dh janji dengan Ayong Azmer untuk ke Banting.  Cantikkan jadual tu..nanti tunggu pulak bilamana KY Amanda dan KC Iman pulak dapat lesen memandu..boleh jadi penumpang jer dan yang pasti diorg tu nak bawak Umi gi shopping jer la.  Masa ni la Umi boleh relax memandu tapi bila pergi kerja kena la pandu sendiri....kalau tu pun nak orang hantarkan dah macam nak gantung lesen memandu dan buat frame kat dinding rumah haha.

Jadi tengahari kami brunch kami dengan nasi lemak Nenek Mah yang jadi minat anak² sejak dulu dengan ayam goreng berempah yang cukup menyelerakan jadi dapur tak berasap la kecuali untuk masak air jer. Sebenarnya ke KMS Banting jumpa KY...hehe nak antar kalkulator jer dan selesai ke Banting, Ayong Azmer pulak nak ajak ke Mitsui Outlet Park..ehh ok la kan pertama bukan Umi kena pandu kereta dan kedua dia nak belanja makan angin dan makan²..ikutkan jer la

Memandangkan Ayong Azmer tak pernah ke Bkt Jugra ke Banting..adik² pun ajak dia ke Bukit Jugra tapi tak la untuk tengok matahari jatuh kemudian baru ke kami ke MOP.  Sebenarnya rasa mcm menyesal jugak setuju nak ke MOP ni ..jauhnyaaa dekat 1 jam la jugak berpandukan en waze dan Alhamdulillah kami sampai jugak.


Sampai ke MOP terus cari toilet la haha.  Ok toilet bersih! Kemudian terus cari tempat nak isi perut..huishh banyak makanan Jepun! ye la dah nama Mitsui kan jadi mata terus mencari foodcourt

Kat foodcourt ni ada banyak pilihan la antaranya gerai makanan Jepun, Korea, India, Thai, Western



Dah lama tak makan tapi Umi tak syorkan la sebab tak de cili potong...hadoii kalau tekak orang Melayu ni

 Applepie Aca dengan nasi ayam Hainan.  Tak boleh komen sangat sebab memang rasa standard nasi ayam kan dan sambal tu hanya hiasan jer la sbb Applepie tak makan sambal tu

 Penang curry Mee pilihan Ayong Azmer..not bad but cheroihh


 Memang berani Cik Myea mencuba bibibap dan akhirnya akur dia tak boleh makan bibimbap ni.  Serius Umi naik melugai jugak la haha.  Campuran pes sambal dia dengan taugeh kepala besar dan cendawan hitam, lobak, timun, daging ayam dan telur.  Pada Umi campuran cendawan hitam dan taugeh kepala besar tu memang tak menjadi..atau mungkin bukan selera Umi dan juga Myea

Dah lama tak makan loh see fun goreng sebab susah nak jumpa..kalau ada pun kat kedai makan cina..sanggup? erkkk.  Sedap tapi lebih sedap kalau ada cili api potong..hehe perut orang Melayu kan


Selesai! kenyang? tak jugak tapi perut dah berisi jadi acara seterusnya window shopping hehe..banyak penyewa kat sini untuk barangan branded seperti Pierre Cardin, Carlo Rino, Blush, TH dan banyak lagi.  Rasanya kalau berjalan memang tak dapat kami habiskan lebih² badan pun dah penat kan dan zaman ekonomi meleset ni kenalah lebih berhemah kan tapi the girls ni bila nampak Typo jer memang tak lepas peluang...


dan akhirnya cik Myea dan Applepie Aca dapat la pau Ayong Azmer haha dan selama seminggu la ada orang kena gosok baju dia dn tolong grillkan makanan untuk Ayong..u lose some..u win some hahaha
ingat nak bergambar kat sini tapi badan dah terlalu penat lagipun dah janji nak baca Yasin kat rumah abah dan mak jugak dah janji nak buat acar jelatah untuk menambah perisa nasi kacang Kak Ndak kononnya la *sobs* yang mana akhirnya Kak Ndak kena buat sendiri la jugak (T T)

Tapi berkunjung ke rumah abah dan mak tu memang wajib setiap Sabtu walau tiap2 hari Umi kesana untuk hantar lauk tengahari dan sarapan pagi tapi hujung minggu wajib sebab kat sini la gossiping girls, pot pet pot pet adik beradik..korang pulak?

Tu la kisah hari Sabtu 22 April yang lepas