Nasi Goreng Seafood Dengan Perencah Seri Aji

Nasi Goreng Seafood, cepat dan mudah disediakan dengan perencah




Bahan-bahan

5 cawan nasi putih
4 ekor sotong, dihiris
10 ekor udang
1 paket Seri Aji Perencah Nasi Goreng Cina
Telur
Minyak untuk memasak

Bahan dikisar

3 ulas bawang merah
1 ulas bawang putih

Cara Penyediaan

1. Perapkan sotong dan udang bersama 1 sudu kecil perencah SERI-AJI® Nasi Goreng Cina.

2. Panaskan minyak masak, tumis bahan dikisar hingga naik bau, kemudian goreng sotong dan udang sehingga masak. Ketepikan.

3. Dengan kuali yang sama, masukkan telur, kacau-kacau dan goreng sehingga masak.

4. Kemudian, masukkan nasi dan taburkan 1 paket SERI-AJI® Perencah Nasi Goreng Cina, goreng  hingga sekata.




5. Akhir sekali, masukkan udang dan sotong yang telah digoreng, gaul sebati. Masak sekejap dan bolehlah ditutup api. Hidangkan ketika panas.
Reactions

Catat Ulasan

0 Ulasan