Saturday, December 29, 2012

Hari Orientasi si notty girl Icha..

Pejam celik..pejam celik dah masuk sekolah rendah sibudak notty ni..kemain ceria dia nak masuk sekolah yg sebenar-benar sekolah tu..cepat betul masa berlalu dan sikecik ni pun dah makin besar dan makin nakal.  Semoga Icha menjadi anak yg solehah, berjaya dan cemerlang untuk agama dan bangsa..

memang dia suka posing kan...

such genuine look kan..

Hari Orientasi..Icha dah masuk sekolah!

Cepat sungguh masa berlalu...my applepieicha dah nak masuk sekolah rendah..lepas 6 tahun akan ke sekolah menengah...arghh and me getting older each year too..semoga my applepieicha menjadi orang yang cemerlang dan anak solehah..Aamiin





Hari Orientasi sibongsu Icha

Akhirnya sibongsu menjejaki alam persekolahan yang sebenar2nya sekolah. Ummi dan ayah (tukang ambik gambor) bersemangat kat hari orientasi our applepie Nur Iesha Nadira...semoga menjadi pelajar beriman, cemerlang dan berjaya di dunia dan akhirat.  aamiin



Tuesday, December 04, 2012

SURPRISEEEE...ITALIAN RAINBOW CAKE

Lihat la anak gadis dah pandai buat kek gitu...Umi depa erkkk...mmg tak minat kek tp sejak anak2 dh pandai buat kek dan suka membuatnya Umi nyer pun join sekali..yg pasti mmg D'hubby tersenyum lebar dapat makan kek

Thanks Kak Yang, Kak Chik dan Kak Miya...penat balik kerja dapat makan dengan senyuman maniss sekali..


Sempat gak google resepi kek Italian rainbow ni kat macam2 blog.. ;)

Bahan-bahan utk Kek :
3 cawan tepung + 3 sudu kecil baking powder
1 buku mentega (250 gm)
1 1/2 cawan susu
5 biji telur putih
1 1/2 cawan gula castor
esen vanila
6 jenis warna iaitu. ungu, biru, hijau, kuning, oren dan merah atau warna2 kegemaran yg lain.

Cara membuatnya :
1. Mentega + gula dipukul hingga putih berkrim.
2. + telur dan dipukul lagi.
3. + tepung diselang selikan dgn susu dan esen vanilla.
4. Timbangkan berat keseluruhan adunan dan dibahagikan kepada 6.
5. Warnakan dan dibakar hingga selesai. Suhu 170C selama 15 - 20 minit.
6. Loyang yg digunakan ialah diameter 6 1/2 in

How to Change Author Name in Blog

A couple of days ago one of my friend asked “how to  change the author name on my blogger blog” , at that time I did not know the answer but today i have found the answer and I am going to post it here for my readers for sharing the knowledge
Steps to change author name:
§  Sign in to your dashboard –>Design (Edit Layout)–>Edit HTML
§  Click on “Expand Widget Templates
§  Search for the following content


§  Now replace  of above code with your new author name.
§  Click on “Save Templates” and Refresh your site.
This how you can change the author name in blogger.
UPDATE: If above mentioned steps didnt work for you and you are using new interface of blogger, then you can also try below mentioned steps to change the author name in blogger.
§  Sign in to your blogger account
§  After Signing in, click on the downward arrow available at the top right corner (beside the display name of you on the blog).
§  Now click on the blogger profile.
§  Now click on the Edit profile (link is available at the top right corner, after above step).
§  Now you are on “Edit User Profile” page, from here look for “Display Name”. Once you reached to the Display Name text field, update the display name here (whatever you want to write), Save the profile.
This how you can change the author name in new blogger interface. Good luck!
and you can read thru the link http://www.mlivetech.com/2011/04/19/change-the-author-name-in-blogger/

Thursday, November 15, 2012

Salam Maal Hijrah 1433

Alhamdulillah, terima kasih Allah kerana masih dipanjangkan usia untuk meniti hari-hari bersama keluarga, suami serta anak-anak tercinta di tahun baru ni.  En Hubby pulak outstation dari 12 Nov lagi jadi tinggal lah kami anak beranak.  Semoga tahun ini titik kepada kehidupan kami yang lebih baik dan lebih sempurna serta bagi kami mendapat keredhaanNya.  Semoga beroleh kesihatan dan juga rezeki yang lebih berkat dariNya.

Sudah lama tidak menulis membuat rasa kekok juga walau sebenarnya banyak nak dicoretkan tapi kesuntukan masa membataskan segala.  Akhirnya sempena tahun baru Islam ini berjaya akhirnya mencoret untuk pedoman dan peringatan dan untuk menghayati kemuliaan agama Islam yang cukup sempuran buat kita semua

SELAMAT TAHUN BARU HIJRAH BUAT SEMUA UMAT ISLAM SEDUNIA TIDAK KIRA DIMANA SAHAJA ANDA BERADA

Pengertian AWAL MUHARRAM- MUHARAM adalah bulan pertama dalam tahun Islam (Hijrah). Sebelum Rasulullah berhijrah dari Makkah ke Yathrib, kiraan bulan dibuat mengikut tahun Masihi. Hijrah Rasulullah memberi kesan besar kepada Islam sama ada dari sudut dakwah Rasulullah, ukhuwwah dan syiar Islam itu sendiri.Pada asasnya, Muharam membawa maksud 'diharamkan' atau 'dipantang', iaitu Allah SWT melarang melakukan peperangan atau pertumpahan darah. Namun demikian larangan ini ditamatkan setelah pembukaan Makkah (Al Baqarah: 91). Sejak pemansuhan itu, umat Islam boleh melaksanakan tugas dan ibadat harian tanpa terikat lagi dengan larangan berkenaan.Peristiwa-peristiwa penting :~ 1 Muharam - Khalifah Umar Al-Khattab mula membuat penetapan kiraan bulan dalam Hijrah.

 DOA AKHIR TAHUN HIJRAH
Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib  pada akhir bulan Zulhijjah.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :
"Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun"

 DOA AWAL TAHUN
Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :
"Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan  dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan".

 

Tuesday, November 13, 2012

Perginya Ayah Mertua..pergi tak kembali

Image result for inna lillahi


12 November 2012 bersamaan 27 Dzulhijjah 1433 sekali lagi dhubby kehilangan orang kesayangannya.. ayahandanya yg telah pulang menemui Illahi di usia 78 tahun di Hospital Jitra.  FIL menetap di Johor sekembali dari umrah dan kemudian akan tinggal dengan kami dan kemudian mungkin anak² yg lain tapi tak sempat menyinggah kerumah kami.  Dhubby dah siap beli katil untuk FIL bilamana nanti turn dia tinggal dengan kami, namun tidak kesampaian.  So far FIL tak ada masalah penyakit lain..cuma lelah

Dan yang pastinya..hari2 mendatang akan berubah 360ᴼ sebab hampir setiap hari dhubby akan telefon FIL bertanya khabar, dah makan, dah makan ubat..dah solat..perbualan, soalan dan ayat² biasa yang sama..itu yg boleh dibuat untuk si ayah tahu yang anaknya mengingati..kasih dan sayang padanya.  Semoga roh ayahanda ditempatkan dikalangan orang² yang beriman.

Ayahanda Mat Noh Bin Mat Isa
Tarikh lahir : 24 May 1934
Tarikh meninggal : 12 November 2012


sugul wajah dhubby membantu mengkafankan jenazah FIL




dhubby dan anak2 turut sama memandikan jenazah FIL buat kali terakhir



Dato Mukhriz Tun Mahathir menziarahi keluarga..terima kasih Dato
BIL dan Dato Mukhriz Tun Mahathir
sempat lg dhubby ke KLIA untuk ketemua FIL sebelum dia dan BIL serta wife dan anak berangkat menunaikan umrah





Friday, November 02, 2012

01 November 2012 my 20th anniversary

Sedar x sedar dah menjangkau 20tahun rupanya usia pekahwinan ku.  Alhamdulillah kami bahagia dgn cahaya mata yang meningkat naik.  Kali ni surprise gift untuk darling ialah sebuah Galaxy Note yang memang sesuwai untuk org pandangan jarak jauh.  Nnt kita post sbb skrg nak tido zzz.

Love him now snd forever


Sunday, October 14, 2012

Tired week with activities for applepie

Oh my! our applepie Iesha requested Domokun cake for her birthday! but not to worry coz I have good chef to do it haha

Got it delivered and send the cake to her Tadika KEMAS for the small celebration that makes her so happy so are her friends...Alhamdulillah

Image may contain: food
yeah..this is the look of the cake, so happy to see the outcome but well dont have the chance to eat it coz this was sent to her kindergarden friends and teacher and I am sure it is soooo delicious chocolate cake ...yessss
Image result for domokun
I had to make print out of this character for our favourite Chef Ross to make the cake same as the character ^  ^


Image may contain: one or more people and people standing
13 Oct was applepie Iesha convocation day! Isnt she so cute.  This convocation took place at PULAPOL hall and its near to our home so not much hectic and traffic that we have to faced.  Its only her only Tadika KEMAS but joining with other Tadika KEMAS also so it was so pack with parents and they got gift too.

Oh dear..next year applepie will be in primary school and I wish her good luck





Monday, September 24, 2012

Novel - Sebenarnya, Saya Isteri Dia!

Penulis : Zura Asyfar


Cinta pertama tidak semestinya akan bersatu walaupun masing-masing berjanji untuk hidup bersama. Itulah yang terjadi pada Syafa Aqira dengan Farish Adryan. Cinta yang pernah dipupuk sejak zaman universiti lagi akhirnya terputus di tengah jalan apabila Farish bertekad untuk memutuskan hubungan itu lantaran satu peristiwa hitam yang terjadi pada satu majlis yang dihadiri oleh mereka berdua.
*******************************
Cadangan ibu kepada Farish iaitu Datin Farizah untuk berkahwin dengan adik lelaki itu terpaksa diterima dengan reda walaupun dia tahu yang mungkin perkahwinan itu tidak menjanjikan bahagia. Dia terpaksa dalam rela demi sebuah harga diri dan rasa kasih terhadap Datin Farizah.
********************************
"Aku buat semua ni kerana mama. Dan kau tu sepatutnya bersyukur sebab aku selamatkan maruah kau." – Firash Arshad.
********************************
"Ya, aku tahu Firash. Sepatutnya aku bersyukur sebab kau sudi kahwin dengan aku." – Syafa Aqira.
***************************
Laluan untuk mengharungi sebuah perkahwinan tanpa cinta bukanlah sesuatu yang mudah buat Syafa Aqira. Kehidupannya sebagai isteri langsung tidak dipedulikan apatah lagi perkahwinan mereka dirahsiakan atas permintaan Firash. Namun dia reda kerana kesibukan lelaki itu masih bergelar pelajar walaupun setiap kata-kata sinis yang terbit dari mulut Firash ditelan dengan rasa terbuku di dalam hati.
******************************
 Semuanya mula sedikit demi sedikit berubah apabila kawan baik serta abang sepupu kepada Firash cuba untuk mendekati Syafa dan kala itulah Firash mula menyedari yang dia sudah mula menyayangi isterinya itu.
*********************************
"Kenapa pulak tak nak ikut? Boring giler saya duk kat rumah tu. Ada baiknya ikut awak pergi tengok wayang. Lagipun bukan senang nak dapat tengok filem macam ni untuk hari pertama. Biasa kan full seat je. – Syafa Aqira.
******************************
"Ye ke? Atau awak risau takut saya pergi dating dengan orang lain?" – Firash Arshad
********************************
Dan kala rasa sayang dan cinta mula hadir, ada saja dugaan yang datang menimpa. Kehadiran abang tiri dan adik tirinya yang tidak disangka-sangka mengeruhkan rasa cinta yang mula terbina. Syafa akhirnya pergi membawa diri dengan hati yang terluka. Firash jadi nanar. Hidupnya serba-serbi tidak kena. Bagi Firash, Syaf adalah anugerah terindah di dalam hidupnya. Dia sanggup untuk berbuat apa saja demi mendapatkan kembali kepercayaan dari isterinya itu.
******************************
"Siapa nak tidur atas riba awak? Please lah! Tak ingin pun!" – Syafa Aqira.
*****************************
"Betul ke tak ingin? Dulu okay aje sampai lenguh paha saya nak menanggung kepala awak. Takkan awak dah lupa kut?" – Firash Arshad.
**************************

Cinta tidak mengenal usia.  Hasrat Acad sewaktu kecil untuk berkahwin dengan Kak Qira yang mengajarnya mengaji rupanya menjadi kenyataan.  Firash Arshad seorang pelajar tahun akhir sebuah universiti yang telah diminta menikahi  Syafa Aqira kekasih abangnya Farish Adryan dek kerana terlanjur menodai kekasih abangnya.  Abangnya Farish kecewa dan menemui  ajal pada hari pernikahannya akibat kemalangan jalanraya.  Pernikahan pula dibuat secara tertutup kerana Firash masih belajar namun terpaksa akur demi ibunya Datin Farizah dek kerana Datin Farizah menyayangi Syaf (Syafa Aqira) dan menganggap dia seperti anaknya sendiri.  Walau Datin  Farizah sendiri mengetahui hubungan cinta Syafa Aqira dan Farish namun kerana Firash telah menodai Syaf, beliau terpaksa membuat keputusan untuk sibongsu bertanggung jawab.  Malang bagi Firash yang telah diberikan minuman bercampur dadah oleh Raina dan Syafa telah diberi minuman juga bercampur dadah oleh Raimy abang kepada Raina dihari sambutan hari jadi Raina dan Raimy.  Kelewatan Farish hadir dimajlis dan menyaksikan kekasihnya yang telah dinodai berada sebilik dengan adiknya membuat Farish tertekan.  Firash dan Syafa menjadi mangsa. Perkahwinan berlangsun namun disembunyikan kerana Firash malu mengakui isterinya yang 4 tahun lebih tua dari dirinya dan menyembunyikan status nya kepada rakan baiknya yang kemudian telah jatuh hati kepada isterinya.  Bermulalah api2 cemburu pabila Firash dan rakan2nya Fiqri dan Mie yang telah jatuh hati Syafa dipertemuan pertama walau mengetahui Syafa Aqira lebih tua dari mereka.  Fara sahabat Syafa pun telah jatuh hati pada ketampanan Firash namun Firash bukan jenis orang yang mudah jatuh hati pada mana2 wanita.  Part ni memang sy suka sangat. Firash anak orang kaya yang amat menyukai barangan berjenama tapi Syafa sendiri tidak mengetahui bahawa kekasihnya Farish dan Firash sememangnya keluarga berada.  Walau berkahwin mereka tidak serumah kerana Firash menetap di rumah sewa yang lebih dekat dengan kolejnya.  Api cemburu sekali lagi ditonjolkan apabila mereka balik kampung dan sesungguhnya dunia ni kecil apabila Haqimi abang sepupu Firash rupanya senior kepada Syafa.  Bait2 cemburu mengundang dan konflik jiwa melanda dan seterusnya berbungalah hati dengan perasaan rindu, sayang.  Jodoh memang berpihak kepada mereka pabila Firash menjalani latihan industri di tempat Syafa bekerja dan Syafa pula bekerja di bawah Haqimy, seniornya dan juga abang sepupu kepada suaminya yang juga jatuh hati kepadanya.
Sememangnya Syafa Aqira suatu watak yang cantik serta diminati 4 jejaka , Farish Adnan, Raimy, Haqimi dan Mie namun jodohnya hanya bersama Firash Arshad, kanak2 berusia 8 tahun yang pernah begitu berani menyuarakan hasrat untuk berkahwin dengannya dikala usianya 12 tahun.

Firash membongkar rahsia apabila membawa Syafa ke kampung dimana dia mengenali Syafa dan dengan berani menyuarakan hasrat untuk menikahinya walau pun masih kecil dan hasrat sikecil Acad rupanya menjadi kenyataan.

Memang layan giler dengan cerita ni, jd sy pun tak bertangguh2 membaca dan menamatkannya dalam masa 1 hari..hehehehe..nasib baik En D'hubby tak de sebab kena bekerja dan sewaktu lepak di rumah mak (weekend routine) asyik dok layan novel ni sampai x berapa layan cerita ceriti seperti selalu bersama kekanda2..aduhiiii tu la kalau dah mula membaca tu memang ralit sakan.

Ni antara review untuk novel ni..
http://miqaelarshad.blogspot.com/2012/03/novelis-sebenarnya-saya-isteri-dia-zura.html
http://aziah-azie.blogspot.com/2012/03/sebenarnya-saya-isteri-dia.html
http://akusetiamenanti.blogspot.com/2012/03/review-novel-ssid.html
http://liamilia44.blogspot.com/2012/07/flower-boy-ramen-shop-sebenarnyasaya.html
http://akusetiamenanti.blogspot.com/2012/03/review-novel-ssid.html

Friday, September 21, 2012

Novel sedih...Andai Itu Takdirnya

Kebosanan kerana laptop masih tak balik dari kedai pada hari Sabtu 08 September sebab selalunya dok melepak kat rumah mak dengan kekanda2 yang lain bercerita dari satu topic ke satu topic membuat sy rasa bosan maklumlah masih awal lagi nak tidur.




Penulis : Siti Rosmizah
Jumlah mukasurat : 583
Jumlah episod : 58

"Jangan salah faham Puan Sri. kemaafan yang diberi tidak akan sama sekali menjadikan saya lupa pada kedudukan diri saya ini.  Saya tak boleh membuang pangkat itu ke tepi hanya kerana kesalahan yang pernah dibuat pada saya"

*****************
"Saya telah menjadi balu sebelum masanya dan anak-anak saya jtelah jadi anak yatim sebelum masanya.  Sembilan bulan saya mengandung mereka tanpa suami di sisi. Saya pekakkan telinga mendengar cemuhan masyarakt sekeliling"

****************

Andai itu takdirNYA, dia akan menempuhinya dengan tabah dan sabar.  Apa yang penting sekarang adalah kebahagiaan anaknya, Dania.  Sekurang-kurangnya bilal Aleya menutup mata kehidupan Dania akan terbela.

****************
Selama aku meniti liku-liku kehidupan yang penuh dengan onak dan duri ini, aku tidak pernah pasrah dalam hidupku.  Andai itu takdirNYA sebelum mengapai bahagia, aku redha namun sampai bila aku tidak mampu untuk bertahan lagi, hatiku lebih keras dari kerikil"

Tetiba teringin nak baca novel, terus bertanya pada Kak Yang “kakak, Ummi nak pinjam Novel! Dia pun tak berlengah menyerahkan sebuah novel..hmmmmm tebalnya.gumam hati. Tapi dek kebosanan dengan siaran tv dan keletihan berjalan di open house dan ke Strawberry Farm Genting Highlands membuat sy rasa nak berbaringan jerk at katil. Cehhhh…baca jer episode awal terus meleleh air mat. Dari awal hingga ke akhir membaca akan membuat sesiapa yang membaca menitiskan airmata. Nasib baik diakhir cerita ni berakhir dengan kebahagian. Kebahagiaan tak akan datang bergolek tanpa dugaan dan pelbagai ranjau dalam perkahwinan. Begitu tersentuh dengan kecekalan seorang suami yang pada mulanya sangat ego disebabkan darjat orang yang ado-ado. Membaca novel ni membuat aku sendiri menghargai suami (bukan tak pernah menghargai tapi betapa aku berterima kasih kerana memiliki dia yang cukup sempurna dimata dan dihati, mengasihi dan membelai aku serta anak2 seperti Syed Aizril) dan ketampanan yang digambarkan oleh penulis ke atas Syed Aizril membuat aku sendiri menyamakan dia seperti suamiku tapi nasib baik kehidupan kami tidak seperti cerita tersebut. Nur Aleya suatu watak yang sangat cantik penuh pekerti dan sesungguhnya bertuah bagi sesiapa lelaki atau keluarga mertua untuk memilikinya namun menanggung penderitaan pabila tanpa disedari dia jatuh hati dalam diam semasa belajar di luarnegara pada Syed Aizril. Takdir juga menjadikan mereka suami isteri pabila Nur Aleya dan Syed Aizril ditangkap khalwat yang telah dirancang oleh sahabat Syed Aizril sendiri.  Syed Aizril yang sememangnya sungguh ego dek kerana darjat serta kekayaan bertambah benci dengan Nur Aleya kerana menyangka beliau diframe oleh Nur Aleya.  Namun lama-kelamaan beliau sendiri jatuh cinta dengan Aleya. Nasib Aleya baik kerana mempunyai kawan seperti Umairah dan Ikram.  Nak cerita panjang lebar mmg tak thrill la pulak kan.  Apa pun itulah rencah hidup berumahtangga, kekadang kita bernasib baik bila disayang dan menyayangi tapi ada masalah besar tapi besar atau kecil  permasalahaan tetap harus dihadapi.

Kalau dah dapat novel, seboleh2nya nak habis baca secepat mungkin jad selama 3 malam novel ni siap selesai  segala episode yang berberkas di hati. Kalau lah dijadikan drama bersiri..ish pasti tak best sebab banyak yang kena censor dek banyak adegan romantis walau tidak dicerita terperinci. Romantik tidak bermakna harus keranjang tapi pandangan, sentuhan, ingatan..fuhhhh rasa macam nak peluk jer d'Hubby..hahahaha.. Rupa2nya ramai gak pembaca novel ni yang terdahulu..keh keh keh..akukah yang terlewat. Hurm ya la dulu berlagak tak suka novel Melayu sebab terlalu melankolik la long winded la dan bla bla bla lagi.
 
Ni sebahagian jer blogger yang larat sy linkkan kat sini...
http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2011/05/novel-andai-itu-takdirnya.htmlhttp://rojakstory.blogspot.com/2010/01/review-novel-andai-itu-takdirnya.htmlhttp://deyutannadiku.blogspot.com/2012/04/review-novel-andai-itu-takdirnya.htmlhttp://norhazlina.blogspot.com/2010/09/andai-itu-takdirnya-siti-rosmizah.htmlhttp://www.mohdrohaizad.com/2011/05/novel-andai-itu-takdirnya-siti-rosmizah.html

Thursday, September 20, 2012

RAHSIA WANITA? TANAH, API, AIR & ANGIN



Minggu lepas semasa kat kampung sambil borak2 santai dengan sanak saudara D'hubby tetiba terkeluar dari mulut cik abang yang dia tu Angin dan sy ni Api...huh..tetiba teringat kisah karakter kita yang terbahagi kepada 4 bahagian ni.  X pasti la plak sy ni jatuh kategori mana tpi jom kita layan jer tapi usahlah serious sangat yerrrr.  Cuba2 lak tanya kat D'hubby sebab orang Kedah ni selalu tahu pasal ni tp hurmm dia cakap x pyh fikir la.  Seronok gak kan melayan benda2 ni.  Wallahuallam..

Alkisahnya orang Melayu dulu kalau nak pilih pasangan akan mengambil kira benda ni la takut2 nanti rumahtangga si anak berantakan dsb sbb Api tak boleh dengan Api..Wallahuallam

Tapi itu hanyalah pandangan orang tua-tua. Penentuan unsur seseorang ditentukan melalui anak ke berapa dalam keluarga.

Dalam pada tu tercongak2 jugak sy sbb x tau sy ni jatuh kategori apa sbb kalau adik beradik 1 mak dan 1 bapa sy ni anak ke 7 tapi kalau satu mak lain bapak sy ke 8 dan yg pasti D'hubby tu anak ke 4.

  • Tanah - anak pertama, kelima, kesembilan
  • Air - kedua, keenam, kesepuluh
  • Api - ketiga, ketujuh, kesebelas
  • Angin - keempat, kelapan, keduabelas

Unsur Tanah
Tanah sesungguh menunjukkan kesuburan dan wanita yang bersifat tanah biasanya memiliki sifat2 seperti :
  • Merendah diri, menghormati dan patuh, setia dan rela berkorban untuk suami
  • Tidak cerewet, tidak suka bercakap meninggikan diri, tidak menyombong dan bukan seorang yang pemarah
  • Tenang dan sungguh menenangkan jiwa suami, selalu memberi galakan dan sokongan dan tidak suka membantah atau membangkang
  • Berperwatakan manis dan lemah lembut, pembersih dan sentiasa menjaga kecantikan untuk suami
Unsur Air  
Air bersifat bersih dan suci, sejuk, nyaman.  Ciri2 wanita berunsurkan Air adalah seperti berikut:
  • Menghidupkan hati suami menjadikan suami sentiasa bersemangat.
  • Mengambil berat tentang suami dan kebajikan anak-anak serta tidak membiarkan anak-anak hanyut dibawa arus hidup.
  • Hatinya bersih serta boleh membahagiakan suami dan anak-anak.
  • Menenangkan hati suami bila si suami menghadapi masalah.
Unsur Api 
Api sebagaimana kita tahu bersifat panas dan membakar tapi menerangi kegelapan malam. Juga menghangatkan suasana.  Wanita dibawah pengaruh unsur Api bersifat seperti berikut
  • Cintanya sentiasa hangat membara serta kuat cemburu.
  • Cergas dan cepat serta cekap dalam menguruskan hal-hal rumahtangga.
  • Penasihat yang baik 
  • Pandai menghias diri agar kelihatan cantik dan menarik dihadapan suami.
  • Sentiasa waspada dan cepat bertindak bagi menyelamatkan keadaan.
Unsur Angin 
Angin meredakan kehangatan, menjadi sumber tenaga. Wanita yang berunsurkan angin:

  • Lemah lembut dan menyenangkan
  • Disukai ramai
  • Cepat berubah-ubah
  • Jarang membantah dan mendengar kata

Sunday, September 16, 2012

Jalan-jalan ke Genting Strawberry Leisure Farms - Part 2

Bersambung minggu sudah, just nak share gambar2 kat sana ler kan.  Nak kongsi gambar2 yang kami snap kat sana...tempat yang menarik untuk larikan diri dari kesibukan kota dan menikmati kesejukan..tak la sejuk sangat tapi suasana nyaman tak jauh dari ibukota.

The girls mmg la suka tengok bunga2 tapi nak masuk kena bayar ye bukan percuma.  Selain bunga2, ada tanaman sayuran dan buahan tapi tak de mungkin dah dituai kot, ada strawberry tapi masih putik, cendawan yang ditanam segar bugar belaka.  Apa2 pun lanskap tempat ni mmg cantik.  So apa lagi jom la

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 sorry jenuh kan tengok gambar2 ni..ada lagi sebenarnya..cheq pun penat upload nii..